Kisainfo – Tuomariesittelyt

SM-kisojen tuomarit ovat :

 

Rauno Virta ( Avustava tuomari Henri Luomala )

Rauno Virta:

Olen kokenut kisaaja, valmentaja ja agilitytuomari. Suurimmat saavutukset kilpailijana ovat kaksi kertaa MM-kisat, Norja 2007 ja Helsinki 2008. Vuonna 2015 Novan kanssa voitimme Par-Agilityn MM-kisojen hopeaa Itävallassa. Koulutuksia olen pitänyt eri puolilla Eurooppaa. Tuomarina olen saanut toimia mm. maajoukkuekarsinnat 2014 ja Tsekin Mestaruuskisat 2015 sekä Tukholman Hundmässan 2016. Lähes 20-vuoden agilitykokemus on muokannut näkemystäni ratasuunnitteluun. Ratasuunnittelussa pyrin luomaa turvallisia ja vauhdikkaita ratoja, joilla ohjaaja ja koira voivat nauttia vauhdin hurmasta.

Näytetään Rauno ja Nova.jpg

Rauno ja Nova

 

 

Petteri Kerminen ( Avustava tuomari Katariina Virkkala )

Petteri Kerminen:

Olen vuoden 2017 agilitykesän koittaessa 47-vuotias. Agility on kuulunut elämääni noin 27%:n. Parhaassa tai pahimmassa vaiheessa agility vei kaiken vapaa-aikani. Nyt olen vähän tasapainottanut elämääni normaali-ihmisten elämän suuntaan. Osaltaan tähän ovat vaikuttaneet muuttuneet elämäntilanteet ja agilitykaverini, kooikerhondje Bitin, sairastumisen vuoksi tullut täydellinen agilitykielto.

Agilityssa olen ammentanut tietotaitoa Suomen Agilityliiton kautta kaikilta osa-alueilta seuratoimijana, valmentajana ja tuomarina. Agilityn ylituomariksi valmistuin vuoden 2013 lokakuussa, jonka jälkeen 10 000 tuomaroidun kilpailusuorituksen rajapyykki ylittyi vuoden 2016 kesän korvilla. Monipuolinen koulutus ja oma kilpaileminen ovat  mahdollistaneet ajatusten kehittymisen, joka toivottavasti näkyy myös kisojen ratasuunnitettelussani.

Vuonna 2016 pääsin avustavaksi tuomariksi agilityn maajoukkuekarsintoihin ja nyt arvostelevaksi tuomariksi sm-kilpailuihin. Nämä ovat osa agilitytoiveiden täyttymystä, jotka olen asettanut itselleni harrastusta aloittaessani.

Radoillani useammin kisanneet ovat ilmeisen onnistuneesti havainnoineet, minkälaisia ovat tyypilliset Petterin radat. Radoillani on yleensä vauhdikkaita kohtia. Lisäksi vaaditaan luottoa koiraan ja radanlukutaitoa. Koiralle on eduksi hyvä hyppytekniikka ja itsenäiset pääesteet.

Odotan innolla Lappeenrannan sm-kisojen tuomarointia.

Näytetään Petteri_Tuomarointikuva.jpg

Kuvaaja; Veera Niemi

Sandra Deidda ( Avustava tuomari Pertti Siimes )

 

Perjantain lau:n 20 -vuotisjuhlakisojen tuomarit ovat:

Elina Hannikainen-Himanen

Sami Topra

Pertti Siimes

Allan Mattsson

Anne Savioja

Jari Suomalainen

varalla: Esa Muotka

( tuomariesittelyt myöhemmin )