Suomen Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio Agility SM2017 -kisojen suojelijoiksi
TERVETULOA !
23.9.2016

Suomen Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio Agility SM2017 -kisojen suojelijoiksi

Suomen Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio Agility SM2017 -kisojen suojelijoiksi

 

Lappeenrannan AgilityUrheilijat ry:llä ja Agility SM2017 -kisaorganisaatiolla on suuri ilo ja kunnia ilmoittaa tulevien SM-kilpailujen suojelijoiksi Suomen Tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion. Heidän Lennu-koiransa on myös hengessä mukana.
Tämä on ensimmäinen kerta, kun Tasavallan presidentti tai hänen puolisonsa ovat agilitykilpailuiden suojelijana. Huomionosoitus on merkittävä koko agility-yhteisölle, mutta nimenomaan tapahtuman tekijöille, jotka omalla panoksellaan osoittavat kansalaistoiminnan voiman Suomi 100-juhlavuoden teeman mukaisesti. Kuluva vuosi on myös Lappeenrannan Agility Urheilijat ry:n 20-vuotis juhlavuosi.
Agilityn SM-kisoissa, 17.-18.6.2017, tullaan näkemään noin 1000 suoritusta päivässä kahden päivän aikana. Tämä tulee olemaan tänä vuonna yksi Etelä-Karjalan suurimpia urheilukilpailuja ja kerää tuhansia katsojia, niin paikan päälle, kuin netin kautta lähetettävissä lähetyksissä. Kisapuiston katsomoihin toivomme noin 1500 – 2000:a ihmistä kisapäivää kohti.
Agility on niitä harvoja urheilulajeja missä kilpaillaan kaikki yhdessä eli kisaajia ei luokitella iän, sukupuolen tai muun tekijän vuoksi vaan agility on täysin tasa-arvoinen laji. Samasta suomenmestaruudesta kisaavat tasapäin niin 25 -vuotias mies kuin 73 – vuotias isoäiti tai voiton voi viedä omalla suorituksellaan 13 – vuotias tyttö. Ratkaisun tekee ainoastaan koirakon yhteistyö, ei muut, ulkourheilulliset, seikat. Tämä tasa-arvo sopii erinomaisesti Suomi100 – vuotta juhlateemaan.
Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva kaiken ikäisille ihmisille sopiva liikunta- ja urheilumuoto. Ohjaaja ohjaa koiran suorittamaan radalla olevat esteet liikkumalla, kehonsa liikkein ja ääntään käyttäen. Parhaimmillaan agilitysuoritus on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä josta molemmat nauttivat.

Lisätiedot:
Agility SM2017 kisaorganisaatio
Mia Tuuva, tiedottaja
mia.tuuva@suomi24.fi
puh: 050 340 7538

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *